Györe Anett vízilabdázó

anett-gyore„A Dominó Honvéd-Polo vízilabda csapatának kapitánya és a Magyar Női Vízilabda csapat kerettagja vagyok. Nekem mindig problémám volt a súlyommal. Rengeteg fogyókúrával próbálkoztam életem során, amikor véget ért a program, visszajött minden, amit addig leadtam, és kezdhettem mindent elölről.

Most viszont, szinte nehézség nélkül szabadultam meg a felesleges kilóktól. Ez nem utálatos fogyókúra, hanem változás. Nem kellett nagy erőfeszítést tennem ahhoz, hogy leadjak néhány kilót.  Két hónap alatt sikerült 11 kg-ot fogynom. Megváltoztattam az étrendemet, és minden ment magától, ráadásul az eddigi fogyókúrákhoz képest most nem tapasztaltam azt, hogy rosszul vagyok az edzéseken vagy nem bírom őket, pont ellenkezőleg egyre jobbá váltam.
Kaptam egy egyénre szabott étkezési tervet és egy állandó segítséget, napi szintű konzultációt email-en, telefonon, ami alatt megtanultam hogyan működik a szervezetem és mikor mit és hogyan kell ennem. Nagyon élvezem az eddig elért eredményt. Az edzések könnyebben mennek, a vízben robbanékonyabb vagyok, és mindenhova elérek. 5 cm-rel kijjebb tudok emelkedni a vízből, mint azelőtt. A klubban az év házi góllövő lista élére kerültem. Nekem ez rengeteget számít!”

sifi_lapozoSifter Tímea, aerobic

„Sifter Tímea vagyok, négyszeres aerobic magyar bajnok, EB 6. helyezett.
Az optimális testsúly elérése miatt fordultam segítségért a Sportétrend programhoz. Aerobic versenyzőként elengedhetetlen a külső is, nem csak a gyakorlat helyes végrehajtása. Ebben segített nekem Silye Gabriella, hogy az edzések mellett is sikerüljön úgy fogynom, hogy nem romlik közben a teljesítményem. Folyamatos konzultációt és orvosi vizsgálatokat biztosítottak nekem, nyomon követték szervezetem minden változását. Ami a legmegdöbbentőbb volt számomra, hogy nem voltam fáradékony, sőt jól bírtam az edzéseket, amit más fogyókúra mellett nem tapasztaltam még.”

 

Detre Diána, sportoló (szörf)

560detre_diaDetre Diána ötszörös Magyar bajnok és ugyanennyiszer választották az év legjobb szörföző nőjének is. A 2008-as Olimpiára való kijutást egy nagy teljesítménynek tartja, a csekély anyagi háttér és profi magyar edző hiánya miatt. Majd a 2008-as Olimpián az eddigi legjobb magyar női szörfös eredményét sikerült produkálnia, 22. helyezést. 2008-tól 2009 nyaráig a világranglistán közel 36 helyet javított, jelenleg a 18. helyen áll. A 2009-es Kékszalag – Európa leghosszabb – tókerülő vitorlás versenyén első női szörfösként indult. A 2009-es Európa-bajnokságon szintén eddigi legjobb eredménye született, a 15. helyen zárta a rendkívül erős mezőnyben a versenyt.
„Mindig is kényesen ügyeltem a súlyomra, alakomra. Bár a sok sportolás mellett nyilván azt gondolhatják, hogy mit aggódik, úgy is ledolgozza. De nem mindenkinek az esetében van ez így. Viszonylag kalória és fehérje szegényen kezdtem emiatt táplálkozni. Az eredményeim nem voltak rosszak, de kiemelkedőek sem és hamar elfáradtam, akár edzésen, akár versenyen. Persze sokszor mondogatták, hogy egyél többet stb. Mindaddig így ment ez, mígnem lehetőségem nyílt néhány konzultációra Silye Gabriella sporttáplálkozási tanácsadóval. Ahol rendkívül érdekes és izgalmas vizsgálatok után, felhívta a figyelmemet sok mindenre, amivel javíthatok a teljesítményemen és még debella sem kell, hogy váljon belőlem. Tény és való, azóta valóban próbálom betartani az ott kapott utasításokat, tanácsokat. És lám, közel egy év alatt hatalmas eredménybeli fejlődés tapasztalható nálam. Kiegyensúlyozottabban étkezem, ügyelek arra, hogy a megterhelésnek megfelelően elégítsem ki a szervezetem tápanyag igényeit. Ez a tudatosság nem csak erősebbé, hanem magabiztosabbá is tesz a pályán.”

Pelle Anikó, sportoló (vízilabda), közgazdász

15 éve a női vízilabda válogatott tagja, közel két éve pedig a csapat kapitánya is lett. Tpelle-anikoanulmányait a gimnáziumot követően Los Angelesben folytatta, és közgazdász diplomával, nemzetközi kapcsolatok képzéssel, amerikai bajnokként, és több díj nyerteseként tért haza. Olaszországban légióskodott két évet (2003-2005) az Orizzonte Catania csapatában, ahol két olasz bajnoki, és két Bajnokcsapatok Európa Kupája címet nyert és 2007 óta játszik az Ortigia Siracusa (2007-) csapatánál. A két olasz klub között eltelt két évben (2006-2007) pedig a Dominó-Honvéd csapatával sikerült kétszer magyar bajnoki címet szereznie, és megnyerték a LEN-kupát, illetve a Szuper Kupát is. Nemzetközi porondon a válogatottban elért legjobb eredményei: világbajnok 2005-ben, Európa-bajnok 2001-ben, Világkupa győztes 2002-ben, olimpiai 4. helyezett Pekingben 2008-ban, ez utóbbi évben az év játékosának is megválasztották Magyarországon.
„Nálam személy szerint tolerancia problémák voltak egy időben, a gyomrom nem tolerált mindent, amit szerettem volna, gyakran fájt. A megfigyeléseimet követően, és Silye Gabi segítségével sikerült a számomra nem kedvező dolgokat mással helyettesíteni, illetve kerülni egy ideig azokat az ételeket, amik korábban gondot okozhattak. Bizonyos idő elteltével a problémák kevesebbszer vagy egyáltalán nem fordultak elő, így a mai napig igyekszem tartani magamat az akkor megbeszéltekhez.
Személy szerint tanácsolni tudom minden élsportolónak, illetve azoknak, akik azzá szeretnének válni, hogy érdeklődjenek a sporttáplálkozás témája iránt, mert a sikerek elérésében, és az egészség megőrzésében is fontos szerepe lehet!”

Somorjai Tamás, labdarúgó játékos

somorjai„Kb. 7-8 éve volt probléma a gyomrommal. Nem volt normális székletem állandóan puffadt és görcsölt a hasam. Mérkőzések közben is állandó görcseim voltak, ami hátráltatott a teljesítményemben, meccsek után pedig mindig hasmenés és elviselhetetlen gyomor fájdalom. Rengeteg vizsgálaton vettem részt, beleértve a gyomortükrözést is, de nem találtak semmi problémát. 2008. szeptemberben jött ki Silye Gabriella a Vasas pályára és csinálta meg azt vizsgálatot, amiből egyből lisztérzékenységre gyanakodott. Egy hónapig semmilyen lisztes dolgot nem ettem, és már ekkor éreztem pozitív változást. A kontroll vizsgálaton derült ki hogy ez tényleg lisztérzékenység. Azóta amennyire lehet, kerülöm a gluténos ételeket, csak ha nagyon éhes vagyok és nincs más, akkor eszem meg. Kenyeret az első 3-4 hónapban abszolút nem ettem, helyette puffasztott rizst ettem, fogytam is 2-3 kilót. Azóta már eszek kenyeret, de kizárólag gluténmenteset. Tésztákból is csak a kukoricalisztből készültet eszem, süteményeket meg rizs és kukoricalisztből. Otthon minden ételt gluténmentesen készítünk el. Az eltelt egy év alatt szinte teljesen megszűntek a puffadások és a görcsök, helyreállt a székletem és azóta nem volt hasmenésem mérkőzés után. A mérkőzések közbeni görcsök is megszűntek, így a teljesítményem is jobb lett, nem beszélve a közérzetemről.”

Mészöly Géza, labdarúgó edző

gezamMGYLSZ (Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség) versenybizottság elnöke, MLSZ edzőbizottsági tag, MLSZ Etikai és Fair Play bizottsági tagja és 2007-ben az év edzője (Sebes Gusztáv-díj).

„2008 őszén a Vasas labdarúgó csapat vezetőedzőjeként kértem fel Silye Gabriellát egy közös együttműködésre. Fontosnak tartom a sportolóknál a táplálkozásuk, étrendjük rendbetételét. Amikor Franciaországban játszottam, azt tapasztaltam, hogy a sportolók táplálkozásra sokkal jobban odafigyelnek, mivel mindenkinek más a szervezete, így személyre szabott diéta szükséges. Ezért kerestem a lehetőséget a játékosaim segítésére ezen a téren is, így találtam meg ezt a sporttáplálkozási programot. Ezáltal a játékosok képbe tudtak kerülni saját szervezetük egészségi állapotával. Felmérték a sav-bázis egyensúlyunkat, stressz állapotukat és táplálkozási problémáikat, néhányuknál élelmiszer érzékenységet találtak, segítettek eligazodni milyen és mennyi vitamin-, ásványianyag-bevitele szükséges. Segítettek eligazodni nekik az étrend-kiegészítők között, mi van bevizsgálva, és mi a legjobb az ő szervezetüknek. Játékosok nagyon pozitívan állnak a dologhoz, hálásak, hogy részt vehetnek a programban. Jobb lett az erőnlétük és a koncentrálóképességük. Az a tudás, hogy pontosan tudták mit és mikor egyenek mérkőzésnapon ebédre vagy verseny előtt stb., ez nagyon sokat segített a teljesítménynyújtásban és a koncentrációban. Úgy gondolom, a futball nagyot tud előre lépni, ha a táplálkozása is figyelmet fordítunk.

Köszönöm Silye Gabriellának a lelkiismeretes odafigyelést a játékosokra!”