Az ESG (ElectroSomatoGram) illetve a továbbfejlesztett változata, az EIS (Electro Interstitial Scan) egy új, korszerű vizsgálómódszer, mely remek kiegészítése a betegségek diagnosztikájában már bevált módszereknek. Igen érzékeny technikáról van szó, 89% érzékenység jellemzi, bizonyítván ezzel a jogos helyét a 21 századi diagnosztikai eljárások között.

A mérés a chronoamperometria elvén alapul, alacsony, 1,28 V-os áramot vezetünk 6 elektródán (két tenyér, két talp, két homloki) keresztül a teljes testen keresztül. A mérés 5 percet vesz igénybe, további előnye tehát a gyorsaságon kívül, hogy fájdalommentes, kényelmesen, könnyedén elvégezhető, valamint azonnal értékelhető eredményt ad.

A mérés során a szervezet folyadék-, ionösszetételét, pH értékeket, savasság-lúgosság mértékét elemzi a gép, 22 folyadéktérre bontva a szervezetet, melyet az elemzés során szervekre, szervrendszerekre bont vissza.

Ezáltal láthatóvá válik a teljes test összetétele, az esetleges kóros területek működési zavara, gyulladásos folyamatok, daganatos megbetegedésekre való hajlam. Alkalmas továbbá beállított terápiák hatékonyságának nyomon követésére, pl. vérnyomáscsökkentő kezelés megfelelő-e, vagy esetleg más típusú kezelés kellene.

Az EIS / ESG vizsgálat során információt kapunk a szövetek a vérzsír, cukor, koleszterin, hormonok, ionok, stresszfaktorok, szabadgyökök szintjéről és a szervezet savasságáról és lúgosságáról (sav bázis egyensúly).

A mérést nem befolyásolja az adott pillanatnyi állapot, nem kell éhgyomorra lenni, mivel az elemzés a sejtszintű folyamatokat jelzi, nem az aktuálisan vérből mért paramétereket. Ezáltal nem csak pillanatnyi képet ad a szervezet működéséről, hanem tendenciákat mutat, a sejtek napi átlagos anyagcsere folyamatait jelzi.

Az EIS / ESG vizsgálat elvégzése előtt 8 órával tilos sportolni, szaunázni vagy bármilyen más nagyon aktív fizikai munkát végezni. Ezek megváltoztathatják a szervezet savasságát és lúgosságát, ezáltal a vizsgálati eredményt.

 

Minden programunk kérhető EIS/ESG vizsgálattal is.